Praktijk Assessment Techniek

Er zijn veel kansrijke beroepen in de techniek. Het Praktijkassessment Techniek geeft de deelnemer inzicht om een gerichtere beroepskeuze te kunnen maken.

Nadat de digitale test (Testjeberoep.nl) is afgerond, waarin naar voren is gekomen dat u beschikt over affiniteit met techniek en technisch inzicht, kunt u als vervolgstap deelnemen aan het Praktijk Assessment Techniek.

Tijdens het Praktijkassessment Techniek wordt, naast toegepaste vaktheorie, de nadruk gelegd op de praktische vaardigheden en de beroepsoriëntatie op allerlei werkgebieden (modules) van de techniek, zoals technisch tekening lezen, metaal, bouw, elektronica en installatie- en elektrotechniek.

Rapportage

Na het afronden van het assessment, wordt er een rapportage gegenereerd. Deze rapportage geeft een beeld over de vaardigheden en de carrièremogelijkheden in de techniek. Tevens wordt de educatieve beginsituatie in kaart gebracht.

Vervolgmogelijkheden

Aansluitend op de Praktijkassessment Techniek kunnen (voorbereidende) vakgerichte opleidingen gevolgd worden die toegang bieden tot de BBL.